Biks Shots Heren 1 heeft de afgelopen weken de eerste ervaringen opgedaan in de Promotiedivisie (hoogste amateurniveau van Nederland). In zowel de thuiswedstrijd tegen Amsterdam als de uitwedstrijd in Leiden lieten de Beekse Buffels zien op dit niveau mee te kunnen, maar in beide wedstrijden waren de winstpunten uiteindelijk voor de tegenstander.

Het team was er afgelopen vrijdagavond dan ook klaar voor om eens flink te gaan ‘buffelen’ om zo mogelijk de eerste winstpunten binnen te halen. De tegenstander is het team van Triple ThreaT uit het basketball-bolwerk Haarlem. De tribunes waren weer tot de laatste plek gevuld voor een spectaculaire avond.

Vliegende start

De Beekse Buffels maken een vliegende start en overrompelen de tegenstanders volledig. Binnen enkele minuten staat er 15-2 op het scorebord en moet de coach van Triple ThreaT al vroeg een time-out nemen. Daarna gaan beide teams even gelijk op en wordt het eerste kwart afgesloten met een mooie voorsprong (22-9). Enigszins van de schrik bekomen start Triple ThreaT het tweede kwart sterk en komt tot op 6 punten terug (24-18), waardoor de spanning in de zaal oploopt. Biks Shots speelt vanavond met 8 spelers (a.g.v. blessures) waarmee je relatief kwetsbaar bent ingeval van foutenlast en/of blessures. Maar Biks Shots kan de aanval afslaan en weer uitlopen naar 55-31 bij rust.

Helemaal los

In het derde kwart blijft het verschil nagenoeg stabiel (66-39) totdat de Beekse Buffels helemaal los gaan en de ene na de andere spectaculaire fast break en fraaie combinatie laten zien. Triple ThreaT probeert nog met enkele overtredingen het spel van Biks Shots te ontregelen. Maar ook vanaf de vrije worp lijn schiet Biks Shots deze avond met scherp (17 van 19 raak). Na een spectaculaire 21-1 run is de stand na drie kwarten een ongekende 87-40 en de wedstrijd beslist. Voor het laatste kwart is het vooral belangrijk dat er geen blessures worden opgelopen (gezien de komende belangrijke wedstrijden) en wordt de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, nadat de 100-puntengrens nog werd beslecht. Eindstand 102-58. De eerste overwinning in de Promotiedivisie is welverdiend en zal in basketballend Nederland niet onopgemerkt blijven. Maar wellicht nog belangrijker dan de einduitslag is de wijze waarop de Heren 1 als team ‘gebuffeld’ hebben en het publiek hebben vermaakt. Mooi teamplay met maar liefst 33 (!) assists.

Komend weekend

Komend weekend gaan de Beekse Buffels naar River Trotters en daarna volgt de bekerwedstrijd tegen Binnenland. Het thuispubliek moet dus even wachten en geduld hebben voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Maar dat wordt dan ook direct een speciale. Op zaterdagavond 28 oktober komt landskampioen Lokomotief naar de Roodloop. Bij zijn is meemaken!