Het is een regenachtige warming-up bij de wedstrijd in de vierde divisie tegen Unitas’30, de nummer 3 in de poule. De wedstrijd op 4 november lijkt nat te beginnen maar het weer klaart net voor het begin van de wedstrijd op.

door Jurre van den Meijdenberg

Unitas’30 begint sterk en krijgt de eerste grote kans maar de bal gaat gelukkig in het zijnet. Een paar minuten daarna moet doelman Koen Drabbe voor het eerst in actie komen na een hard schot van buiten de zestien. Unitas’30 komt er in de eerste vijf minuten een paar keer goed doorheen maar de keeper van Hilvaria houdt goed stand. Uiteindelijk komt Hilvaria er een keer uit en zorgt Jaap Damen voor een corner. Deze wordt er bijna in één keer ingedraaid door Mees van de Biggelaar maar de keeper redt. Dan volgt een hele mooie counter waar Wout Bruurs de bal afpakt en Stijn de Vree hem meeneemt en afpast op Juul van Dongen, welke de bal te hard richting Tijs Verheul trapt. De eerste hele grote kans voor Hilvaria. Doordat Hilvaria compact achterin staat komt er iets meer rust in het spel na een spannende twintig minuten. Na een paar minuten weinig actie komt Hilvaria eruit met een mooie counter. Tijs Verheul neemt de bal lang mee en geeft hem uiteindelijk mee aan Jaap Damen welke de bal hoog voorgeeft waarna Juul van Dongen de bal in het net plaatst,1-0. Aan het einde van de eerste helft maakt de verdediger van Unitas’30 een grote fout en wordt de bal door Hilvaria opgepikt. Het is Jaap Damen die hem vanaf de middellijn op de goal schiet waar de bal over de keeper heen het net invliegt. Ruststand derhalve 2-0.

De eerste tien minuten in de tweede helft zijn voor Unitas’30 dat op zoek is naar een aansluitingstreffer. Hilvaria is een beetje onrustig aan het voetballen maar houdt voor nu stand. Het is een speler van Unitas’30 die rood krijgt voor natrappen waardoor Hilvaria verder speelt tegen tien man. Een grote kans voor Sebastiaan de Regt dient zich aan, na een pass van Polle van den Ackerveken, alleen de verdediger van Unitas houdt hem net voor de lijn tegen. Maar nog geen minuut later schiet Sebastiaan de bal alsnog mooi in de kruising en maakt zijn kans van daarvoor gelijk goed, 3-0. In de 80e minuut wil Hilvaria de bal weg schieten uit de 16 meter, maar de bal raakt de spits van Unitas en vliegt in de kluts de goal in. Het is 3-1. Aan het einde van de tweede helft wordt Sebastiaan de Regt weggestuurd voor de counter. Hij behoudt de rust en schuift de bal mooi langs de keeper, de wedstrijd is beslist.

Zo sluit Hilvaria JO19-1 de wedstrijd af met een 4-1 overwinning. Een prachtige pot voetbal op de Roodloop in Hilvarenbeek, waarj de winst nog even goed gevierd wordt tijdens de derde helft.

Volgende week treedt Hilvaria JO19-1 om 14.15 uur aan in Boxtel tegen het altijd lastige ODC.