Zondag 26 november. Een deel van het team gaat eerst op kraamvisite bij Floris en van daar naar de Alsie. Daar voegt ook pupil van de week Juul Kolsters, die veel gezelligheid brengt, zich bij de spelers. Uiteindelijk is het team compleet, wordt de tactiek besproken, maar gaan ze de broodnodige punten brengen vandaag?

De eerste grote kans is voor RKDSV. Een voorzet van Sven Bastings richting Sander van der Aa gaat in de kluts naast. Daarna is het zoeken en proberen. Beide teams spelen gehaast en slordig, maar RKDSV komt steeds sterker voor de dag. Uit een snelle vrije trap van Sietse Verhoeven naar Sven Bastings, komt een goede voorzet. De verdediger kopt niet goed weg en Melvin Timmermans lobt de bal net over. Kort daarna stoomt Thom Schepens op, speelt Sven Bastings aan en de keeper kan zijn schot met moeite overtikken. Dan dribbelt Sander van der Aa de 16 binnen, overtreding en penalty. Helaas voor RKDSV redt de keeper de inzet van Tijn Janssen. Een domper, maar kort daarna komt Melvin Timmermans aan de bal, speelt Sven Bastings aan die een panklare voorzet afgeeft die Bram van Gestel beheerst binnen tikt, 1-0.

Diessen zet door. Opnieuw komt Thom Schepens opzetten, met een laag schot op doel maar de keeper van Baardwijk redt. Gedurende deze vele aanvallen is Baardwijk soms dreigend, maar nooit echt gevaarlijk. Voor rust nog één kans, maar een schot van Raoul Iselin kan niet worden binnen gegleden. Al is het nog fragiel, RKDSV gaat met een goed gevoel de rust in.

Baardwijk komt fel uit de kleedkamer, maar de achterhoede onder leiding van aanvoerder Rens Timmermans is alert en stabiliseert de opvlieging van de bezoekers. In de 60e minuut een mooie een-twee tussen Sven Bastings en Tijn Janssen, de Waalwijkse keeper kan nog redding brengen op het schot, maar Sander van der Aa staat op de goede plek en kan eenvoudig binnen tikken, 2-0. Een mooie stand, maar er zijn nog 30 minuten te spelen.

Enkele minuten later verontwaardiging alom, de goed leidende scheidsrechter fluit voor een penalty als een speler van Baardwijk door zijn knieën gaat. Maar ook deze penalty wordt gemist, de bal gaat hard direct tegen de boarding. In de 76e minuut valt een hoge bal voor de voeten van de spits van Baardwijk, die dit buitenkansje knap afmaakt, 2-1 en nog een klein kwartiertje te spelen… dat klinkt wel lang….

Deze keer voel je wat meer verbetenheid... ‘deze keer echt niet’. Diessen recht de rug en gaat dit binnenslepen. Er volgen veel hoge ballen vanuit de achterhoede van Baardwijk maar de Diessense defensie geeft geen krimp. Bij het uitverdedigingen komen soms goede aanvallen tot stand. Er wordt slimmer gespeeld en na 90 minuten fluit de scheidsrechter af.

De winst is voor de zwart-witten! Geheel verdiend én …. eindelijk is de partybox te horen in kleedkamer 5 van RKDSV.