Als het na een half uur 2-0 voor Tuldania staat lijkt er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Weliswaar geeft tegenstander Baardwijk weinig cadeau maar die ploeg maakt aanvallend niet al te veel indruk. De ploeg uit Waalwijk wordt het in het volgende kwartiertje eigenlijk in de schoot geworpen. Met regelmatig te veel spelers voor de bal denkt de ploeg van coach Coen Vos eenvoudigweg niet voldoende verdedigend. De 2-2 met de rust moet een signaal zijn maar Tuldania volhardt in zijn speelstijl. Na de thee krijgt de ploeg de kous op de kop.

door Adrie van de Wouw

Het begin is sterk. De defensie van tegenstander Baardwijk oogt degelijk maar toch zijn de Esbeekse voorwaartsen regelmatig dreigend. En als Pieter Abrahams na een slippertje van een van de verdedigers profiteert door een op zijn manier onhoudbare poeier is de voorsprong verdiend. Het wordt zelfs nog beter. Jop Hesselmans komt even later op snelheid vrij voor de doelman en scoort behendig. 2-0. Zoals gezegd, er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

Maar de middenvelders moeten wel steeds enorm veel energie leveren om de steeds opkomende verdedigers van tegenstander Baardwijk van het lijf te houden. Dat kan simpelweg niet altijd en daardoor komen ook de verdedigers regelmatig met een man minder te staan. Dat moet en zal dus een keer fout gaan. De 2-1 valt daarom ook zeker niet uit het niets. Het opkomend geweld van de tegenstander neemt toe en zonder rugdekking is het doel van Esbeek voer voor de kat. Niet dat de defensie een heel erg sterke indruk maakt maar op deze manier verdedigen ze ook een beetje voor de kat zin viool om maar eens op dat dier voort te borduren. Het antwoord van Baardwijk is niet voor de poes. Twee doelpunten vallen nog voor de rust, twee erna.

Met 2-4 achter speelt Tuldania een soort alles of niets spelletje. Nog meer spelers stormen naar voren, vandaar de term ‘omgekeerde kerstboom’ in de titel. Gelukkig is de scherpte bij de tegenstander er ook een beetje af waardoor een Esbeeks doelpunt toch nog voor een ommekeer kan zorgen. Die goal valt jammer genoeg te laat. Het doelpunt van jongeling Mathijs Smolders, die wederom een sterke indruk achterlaat valt in blessuretijd. De 3-4, aangegeven door Wiebe Verboven, die bij de tweede paal mooi binnen wordt gewerkt door Mathijs kan het verlies niet meer voorkomen. Jammer.

Trouwens, een sterke indruk maakt ook JO-19 speler Huub Neeleman. Weer een goede invalbeurt.

Met de winterstop is het spannend onderin. Na de winterstop, met hopelijk weer een fitte selectie, moeten de mouwen weer worden opgestroopt. Maar voor hete vuren hebben we wel meer gestaan. Gaat goedkomen.