De vraag is altijd Hoe kom je uit de winterstop? Na een korte break waren de Diessense dames weer erg gemotiveerd om te gaan trainen maar helaas kwam Koning Winter nog even langs, gevolgd door een regenbui van drie weken. Werd er dan niet getraind denk je misschien? Nou, dan ken je de meiden van het eerste vrouwenteam nog niet!. Waar de mannen binnen trainden vanwege het weer, gingen de dames op een half bevroren veld gewoon aan de slag en als het dan echt niet kon i.v.m. wateroverlast was de sportschool een oplossing. Behalve voetballen kunnen de meiden nu ook... boksen!

door Ron Rooijakkers

RKDSV VR1 vs FC Tilburg

De eerste wedstrijd van 2024 was thuis tegen FC Tilburg, een degelijk team wat in de middenmoot actief is. Het zou meteen een lastige middag worden. Aanvankelijk begonnen de dames niet eens zo slecht en kwamen vrij snel op een 1-0 voorsprong door een prachtig afstandschot van Lisa. Gedurende de wedstrijd werd het spel steeds stroperiger en steeds lastiger. Een waarschuwingsschot van FC Tilburg op de lat was nog niet genoeg, hierna ook nog een bal die er via de binnenkant paal uit rolde, maar dat de wedstrijd kantelde was wel duidelijk. Zul je net zien dat ze hierna uit een prachtige aanval de 2-0 maken. Wedstrijd klaar zou je zeggen maar nog geen 5 minuten later lag de terechte aansluitingstreffer voor FC Tilburg al in het doel, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft had RKDSV VR! wat beter onder controle maar goed was het allemaal niet. Uit een corner ging de keeper van FC Tilburg behoorlijk de fout in en Gwen was er als de kippen bij om deze kans te verzilveren, 3-1. Nu toch echt de wedstrijd in de pocket zou je zeggen maar 3 minuten later een afstandsschot dat net onder de lat binnenviel en de 3-2 stond op het bord. Het laatste kwartier was het nog billen knijpen maar de 3 punten waren binnen!

Budel vs RKDSV VR1

De volgende wedstrijd was uit tegen Budel, samen met RKDSV en UNA de aangewezen elftallen die dit jaar voor goud gaan. Ik kan hier heel kort over zijn, een slechte wedstrijd van onze zijde en een meer dan terechte nederlaag met maar liefst met 4-1. Budel was op alle fronten beter dan onze dames maar wat het kwalijkst was dat de ‘over mijn lijk’-mentaliteit ontbrak en dan ga je dit soort wedstrijden echt niet winnen. Na de wedstrijd kwamen ze bijeen om de koppen leeg te maken en daarna ook weer de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Alles was voor iedereen duidelijk en de spirit was weer helemaal terug. Klaar voor de volgende wedstrijd, de kwartfinale van de beker, uit tegen Terheijden.

Terheijden vs RDDSV VR1

Afgelopen zondag 18 februari was het zover. Ze moesten uit naar Terheijden dat tot dan toe alles had gewonnen in de competitie. Nu zijn de Diessense dames er ondertussen wel achter dat hun competitie een heel stuk sterker is dan menig andere 4e klasse. Ze hadden al meerdere tegenstanders in de beker gehad die in hun competitie bovenaan stonden maar waar ze gehakt van maakten.

Er werd afgetrapt om 11.00 uur en het was meteen duidelijk dat ze niet voor niets zo’n eind hadden gereden. Het initiatief lag duidelijk bij RKDSV en de dames legden Terheijden hun wil op. Er werd goed georganiseerd gespeeld van achteruit, het middenveld hadden ze onder controle en voorin creëerden ze al wat mogelijkheden. Bij het eerste het beste kansje van Terheijden scoorde de rechtsbuiten uit een schier onmogelijke hoek, de 1-0 was een feit. Bij de vorige wedstrijd gingen toen de kopjes hangen bij de Diessense dames, maar deze dag zeker niet! Er werd afgetrapt en ze gingen meteen door waar ze gebleven waren en Terheijden moest steeds verder terug. De druk werd steeds meer opgevoerd. Een schot van Puck werd nog gepareerd door de keeper maar spits Suus stond al klaar om alsnog de bal tegen de touwen te schieten, 1-1 en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft was nog eenzijdiger. Een aanvallend RKDSV en een tegenstander die maar amper van hun eigen helft kwam. Vele kansen volgden maar de bal wilde er maar niet in en zo bleef het bij 1-1, en dus strafschoppen. Nu heeft VR1 wel een bepaalde reputatie op dit gebied, maar het blijft natuurlijk een tombola. Ook met de strafschoppen lieten de meiden er geen twijfel over bestaan wie er hier hoorde te winnen. Alle 5 strafschoppen werden benut en Terheijden schoot de derde penalty naast, 4-5 voor RKDSV en dus de winst!

Na de wedstrijd kregen de dames nog de nodige complimenten van de tegenstander, wat een fijne bevestiging was.

Al met al is RKDSV VR1 dus weer een ronde verder en is UNA de volgende tegenstander in de halve finale voor de beker. Wie weet waar dit nog toe kan leiden! Al met al is de goede spirit weer helemaal terug en dat zal ook nodig zijn de komende maanden. Geen vrije zondagen meer, maar wekelijks een topwedstrijd voor de kiezen. Er is nog heel veel om voor te spelen, zowel de competitie als de beker zijn er nog kansen maar dan moeten ze deze lijn wel doortrekken. Wordt vervolgd.