Zaterdag 23 maart speelde de nummer 3 uit Hilvarenbeek tegen de nummer 10 uit Roosendaal. Na een goede reeks van 4 gewonnen wedstrijden uit 5 wordt tijdens de voorbespreking iedereen op scherp gezet, hoort men dat de drie punten in Hilvarenbeek moeten blijven en dat het team moet laten merken dat er hier niets te halen valt.

door Tijs Verheul

De jongens van Hilvaria beginnen scherp aan de wedstrijd en zo creëren ze in de eerste minuten al een aantal grote kansen. Helaas worden ze nog niet binnengeschoten. Na 10 minuten wordt Roosendaal wat gevaarlijker en krijgen ze een grote kans met een schot op doel. De Beekse keeper houdt de bal tegen met een mooie redding. Hilvaria is na 25 minuten spelen wat minder scherp en maakt veel domme overtredingen. In de 30e minuut is het een speler van Hilvaria die één op één wordt gestuurd door een goede diepe bal. Helaas belandt deze niet in het net. Nog geen drie minuten later krijgt Hilvaria wederom een grote kans door een mooie actie, maar helaas wordt ook deze bal weer niet binnengeschoten. Het is Roosendaal die in de 39e minuut vanuit een corner een hele ongelukkige goal maakt. De laatste 5 minuten gaat het gelijk op en gaat de JO19-1 met 0-1 achterstand de rust in.

Tweede plaats

Als de tweede helft van start gaat is Hilvaria meteen een stuk feller. De Hilvarianen zijn gelijk gevaarlijk. Na een kwartier spelen gaat het redelijk gelijk op tussen de twee ploegen, geen van beide creëert veel kansen. De eerste 25 minuten van de tweede helft verlopen redelijk rustig. In de 72e minuut krijgt Hilvaria dan een grote kans die helaas, weer niet binnen wordt geschoten. In de 80e minuut raakt een speler van Hilvaria onwel en ligt op de grond. De jongens van Hilvaria stoppen met voetballen maar de scheids fluit niet af. Roosendaal voetbalt daarom door en schiet de bal in het doel van Hilvaria wat erg onsportief overkomt. Gelukkig keurt de scheidsrechter het doelpunt af. Als de Beekse speler weer overeind staat en het spel hervat wordt kopt Hilvaria, nog geen twee minuten later, de bal in het doel van Roosendaal. De stand is 1-1. In de laatste minuut wordt Hilvaria nog gevaarlijk en sprint op het doel van Roosendaal af, maar opeens beëindigt de scheidsrechter de wedstrijd. De wedstrijd eindigt hiermee in een 1-1 gelijkspel en blijft er dus sowieso een punt in Hilvarenbeek, in plaats van dat er drie punten meegaan naar Roosendaal. Hilvaria staat nu op een mooie verdiende tweede plaats.

Volgend weekend heeft de JO19-1 geen wedstrijd in de agenda staan. Zaterdag 6 april reist men af naar Waalwijk om het daar om 15.30 uur op te nemen tegen de JO19-1 van WSC.