Het is even geleden, dat u kon lezen over de verrichtingen van RKDSV VR1. Daarom eerst een update van de afgelopen maand.

door Ron Rooijakkers

Een maand geleden streden de dames nog op alle fronten mee om de beker, maar het zou ook tevens de maand van de waarheid worden. Ze moesten in achtervolging op Una en Budel. Aangezien beide ploegen een veel moeilijker programma hadden, lagen er kansen voor RKDSV.

De eerste bekerwedstrijd was op 3 maart, uit tegen de Beerse Boys. Altijd een geduchte tegenstander maar die moest te pakken zijn. Het ging zeker niet van een leien dakje maar er werd wel vrij overtuigend gewonnen met 1-3.

Op 10 maart kwam Nieuw Woensel op bezoek, met drie punten minder dan RKDSV. Een zes-punten-wedstrijd dus, en een pittige! De eerste helft begon redelijk, maar Nieuw Woensel beet steeds meer van zich af met pittige duels tot gevolg. Gescoord werd in de eerste helft niet. De tweede helft begon Woensel zich steeds meer te roeren, maar het leek erop dat de brilstand gehandhaafd zou blijven. In de slotfase werd een mooie voorzet van Plonie alsnog tegen de touwen gekopt door Lisa. Twee minuten later floot de scheidsrechter af. Eindstand 1-0 voor RKDSV en weer een moeilijke horde genomen!

Op 17 maart togen de dames naar RPC uit Eindhoven. Het was vanaf minuut één ‘n drama. Te weinig beleving en teveel een ’het komt wel goed’-mentaliteit. Dan ga je de bietenbrug op! Door een fout van de keepster kwam de 1-0 op het scorebord. Niemand ontkwam aan de malaise, niemand speelde goed, en dan krijg je dat niet meer gedraaid. Heel jammer, de drie punten bleven in Eindhoven, en de kampioen-aspiraties van RKDSV konden in de ijskast.

Vanaf nu ging de volle focus op de halve bekerfinale op 1 april.

Echter... tevoren stonden nog drie wedstrijden in zes dagen op het KNVB-programma. Niet jofel, maar ze moesten het er mee doen. De uitslagen waren als volgt:

21 maart uit tegen Dos Leende, 1-1 (matige wedstrijd)

24 maart thuis tegen Dos Leende, 1-0 (met de hakken over de sloot, lucky shot Puck)

26 maart thuis tegen Wilhelmina Boys, 2-1 (andere tactiek, dijk van een wedstrijd, op naar de halve finale!)

En dan de wedstrijd der wedstrijden!

Op 1 april kwam Una op bezoek voor de halve finale van de beker. Iedereen had hier na toegeleefd. Het paasontbijt smaakte goed, de bespreking liet niets aan het toeval over en om 12.00 uur zou worden afgetrapt. Vooraf was er nog een groot vuurwerk waar de vele supporters eens goed voor gingen zitten. Maar dan de wedstrijd....

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Una maar voor één ding naar Diessen was gekomen: de winst! Ze gingen er vol voor, de meiden van RKDSV moesten terug uit, en werden op elke vierkante meter afgejaagd. Er ging veel energie in het afstoppen van de tegenstander, een echt gevecht. De achterhoede moest alle zeilen bij zetten, het middenveld moest knokken om elke bal en voorin knokten de dames voor al wat ze waard waren. Una was duidelijk de bovenliggende partij. Na wat halve kansjes, corners en vrije trappen kreeg Una opnieuw een corner te nemen. De bal werd niet goed weggewerkt en Una was er als de kippen bij om de bal via binnenkant paal binnen te tikken, 0-1. Hierna kwam RKDSV wat beter in de wedstrijd, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Ruststand 0-1.

De tweede helft was wat beter in evenwicht, maar het initiatief bleef bij Una. Na 70 minuten was er de eerste echte kans voor RKDSV, maar deze werd helaas niet verzilverd. Tegen het einde zette RKDSV nog één keer goed aan, maar het bleef bij kleine kansjes. De keeper hield ze nog lang in de race door een paar prachtige reddingen, maar dat mocht helaas niet baten. Eindstand 0-1.

En zo was het sprookje uit. Er volgde nog een ovationeel applaus van het in groten getale opgekomen publiek. Super jammer, maar de meiden hebben er alles aan gedaan wat in hun vermogen ligt, maar soms tref je gewoon een betere tegenstander. Na een klein uurtje (douchen, omkleden) kwamen de eerste biertjes op tafel om deze uitschakeling gezamenlijk te verwerken. En zoals ze bij RKDSV zeggen: “We zijn dan misschien niet de grootste voetbalvereniging van de gemeente Hilvarenbeek, maar zeker wel de gezelligste!”