Op zaterdag 6 april speelde Hilvaria JO19-1 in Waalwijk tegen de leeftijdsgenoten van WSC. Na de 1-1 tegen Roosendaal twee weken geleden wilden de spelers en staf weer gewoon de drie punten mee naar Hilvarenbeek nemen om zo in de Top 3 te blijven. Trainers Daan Beekers en Wil Bruurs hadden daar alle vertrouwen in.

door Tijs Verheul

Het is een erg warme dag dus de jongens moeten hard gaan werken op het kunstgras waar de wedstrijd op gespeeld gaat worden. De groen-witten beginnen heel scherp en sterk aan de wedstrijd en WSC heeft eigenlijk niet veel te zeggen. In de 5e minuut komt Polle van den Ackerveken, na aangeven van Wout Bruurs, één op één met de keeper. Een paar seconden later bengelt de bal tegen het net en opent Hilvaria de stand op het scorebord: 0-1. Nog geen twee minuten later krijg Bart Nieuwkerk door een scherpe voorzet een hele grote kans maar helaas houdt de keeper de bal tegen. De minuten die daarna volgen wordt WSC gevaarlijker en zijn ook zij ineens veel in balbezit. Ze krijgen dan uiteindelijk een grote kans maar Hilvaria-keeper Koen Drabbe houdt de bal gelukkig tegen met een hele mooie redding. Deze laatste trapt de bal daarna in één keer over de achterste linie van WSC en stuurt Sebastiaan de Regt één op één met de keeper. Helaas wordt de kans niet afgemaakt en vervolgt de bal zijn weg over het veld. Ondertussen is ook Hilvaria weer vaak gevaarlijk maar worden er geen hele grote kansen meer gecreëerd. De laatste tien minuten van de eerste helft verlopen redelijk rustig en beide ploegen creëren niet veel mogelijkheden tot scoren. Men gaat met 0-1 de rust in.

Drie punten

De tweede helft gaat van start en WSC krijgt gelijk een grote kans maar Koen Drabbe maakt wederom een mooie redding en houdt de bal uit het doel van de Beekse ploeg. De jongens van Hilvaria zijn erg moe door het warme weer en het zachte kunstgras en moeten dus hard blijven werken. Ondanks dat het even niet zo lekker gaat in de eerste minuten van de tweede helft, krijgt Hilvaria wel twee hele grote kansen die binnengeschoten hadden moeten worden. Helaas is dat niet het geval en worden de kansen niet goed afgemaakt. WSC is het eerste kwartier van de tweede helft een stuk dominanter dan de spelers van Hilvaria. De tweede helft verloopt verder rustig en gaat redelijk gelijk op. Hilvaria houdt de 0-1 stand in gedachten vast en de wedstrijd gaat zo langzaam naar de 90e minuut. Maar dan is het Sebastiaan de Regt die alsnog in de 88e minuut onverwachts de bal in het doel schiet na een snel genomen vrije trap van Jaap Damen, 0-2. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is de vreugde wederom groot bij de groen-witten. Een matige pot maar toch een mooie overwinning. Wederom drie punten mee naar Hilvarenbeek en daardoor verstevigt men de tweede plaats in de poule.

Aanstaande zaterdag speelt JO19-1 om 14.30 uur thuis tegen de nummer één Drechtstreek JO19-1.