We schrijven zondag 26 mei. RKDSV 1 wil graag 5e eindigen in de competitie maar dan moet het deze laatst wedstrijd nog wel aan de bak. Tegenstander Berkdijk strijdt nog voor de tweede periode. Veel publiek met prachtig voetbalweer en een mooie grasmat. Tevens was het ook de laatste wedstrijd van spits Tijn Janssen en stafleden Kevin Baars, Mark de Brouwer en ondergetekende.

Pupil van de week Gus Jansen geeft het goede voorbeeld door na de totale verdediging ook de keeper het bos in te sturen en prachtig te scoren.

door Harco van Hees

Doelpuntrijke eerste helft

In de tweede minuut is RKDSV al gevaarlijk vanuit een vrije trap op rand 16 meter. De snoekduik door Raoul Iselin á la Bep Bakhuis lukt net niet, het schot van Sven Bastings mislukt doordat Rens Timmermans de verdediging van Berkdijk meehelpt. In de 8e minuut een diepe bal van Thom Schepens op Sven Bastings, die een goede voorzet afgeeft maar Sander van der Aa kan er net niet bij. Het spelbeeld is dat Berkdijk vooral afwacht op eigen helft en RKDSV het spel bepaalt. In de 16e minuut krijgt RKDSV een vrije trap, genomen door Sven Bastings, bij de tweede paal glijdt Raoul Iselin in en dan via-via (of was het toch spits Tijn Janssen?) gaat de bal tergend langzaam richting tweede paal. De lange keeper van Berkdijk duikt nog maar weet al dat ie kansloos is en zo komt RKDSV op 1-0. Twee minuten later speelt de verdediger van Berkdijk te simpel terug op de keeper en Sander van der Aa loert daar op. Hij kan de bal net voor de keeper onderscheppen en scoort eenvoudig de 2-0! Dat is lekker zo snel een tweede goal maar daar blijft het niet bij. In de 24e minuut passt Tom Verhoeven prachtig naar Sven Bastings. Die maakt een mooie actie en passeert zijn verdediger. Hij legt terug richting penaltystip, dan een overstapje van Sander van der Aa en Raoul Iselin ramt de bal binnen…. 3-0 ! Wat een droomstart voor de zwart-witten uit Diessen.

In de 27e minuut stopt de verdediging van RKDSV een aanvalsopbouw van Berkdijk en stuurt een diepe bal naar de snelle Sven Bastings. Plots grijpt Sven naar zijn hamstring en direct moet hij gewisseld worden. Sietse Verhoeven vervangt hem en krijgt al meteen een grote kopkans die de keeper met veel moeite kan pareren. Snel de volgende wissel; Sam Linnemans heeft toch te veel last van de hoofdblessure, Kjell de Kort komt er in. Pas in de 36e minuut een kansje voor de spits van Berkdijk, maar zijn kopbal gaat een meter over. Dan weer de thuisclub, na een actie van Kjell de Kort, krijgt RKDSV een corner die genomen wordt door Tijn Janssen. Bij de tweede paal kopt Rens Timmermans tegendraads richting de eerste paal. Wordt het goal, paal of gaat de via Sietse Verhoeven er nog in?... we weten het nog steeds niet…. Maar wel dat het 4-0 voor Diessen is! Kort voor de rust een uitbraak van RKDSV door een mooie pass van Raoul Iselin. Er volgt een voorzet op Tijn Janssen echter de verdediger is hem net te snel af en voorkomt een zekere vijfde treffer. Maar even later komt dan toch de vijfde goal via Sander van der Aa met een assist van Tijn Janssen. Rusten met VIJF – NUL dat is ongekend.

De tweede helft...

De wedstrijd is wel gespeeld maar RKDSV wil de tweede helft ook graag nog scoren. Maar na 10 minuten versiert de spits van Berkdijk een vrije trap op 20 meter van de goal. Lars Hutten, oud-speler van Willem II, probeert het maar zijn schot gaat net naast. Berkdijk bouwt gestaag op en RKDSV vindt dat prima, maar dan komt ook de stopper op en die schiet met een streep de bal in de linkerbovenhoek, 5-1. In de 68e minuut een kans voor RKDSV, als Raoul Iselin net over de middellijn de bal krijgt en de keeper voor zijn goal ziet staan. Het schot vliegt over de keeper maar ook net over de lat. Dan een mooie uitbraak via de linkerzijde. Het levert meerdere schietkansen op voor Tijn Jansen en Sander van der Aa maar beide schoten worden geblokt.

In de 75e minuut wisselt RKDSV drie spelers. Een publiekswissel voor Tijn Jansen (13 jaar, selectiespeler), Giel Verhagen en Raoul Iselin worden gewisseld voor aankomende talenten Jort van Gestel, Thijmen van Dijk en Niek van Korven. Dan duurt het tot de 88e minuut voordat er iets meldenswaardig gebeurt, een schotje van Berkdijk raakt een hand en de scheidsrechter besluit een penalty te geven. Alhoewel Siem van Doormaal er heel kort bij zat, wordt het toch 5-2.

Het laatste wat genoteerd wordt is een onderschepping van Sander van der Aa, die direct schiet met rechts maar hij raakt de bal verkeerd, zodat het 1e team van RKDSV onder leiding van Kevin Smetsers keurig als 5e eindigt met een prima overwinning van 5-2!

Er volgen mooie woorden voor alle kampioenen en aftredende bestuur- en stafleden en daarna een erg gezellig feest op sportpark de Alsie. RKDSV draait een mooi seizoen en legt een basis voor 2024-2025.