Van de overlevering.

Met zijn velen komen ze uit Kerk-Avezaath naar sportpark D’n Hondsbosch om het Tuldania lastig te maken. De Teisterbanders willen zich plaatsen voor de laatste ronde van de play-offs voor promotie/degradatie 5e/4e klasse. De Gelderse ploeg weert zich kranig maar Tuldania trekt terecht aan het langste eindje. De doelpuntenmachine is hopelijk net op tijd op toeren aan het komen.

door Adrie van de Wouw

Het is aanvankelijk een taaie klus voor de jongens van coach Coen Vos om de tegenstander van het lijf te houden. De blauw-witten zetten Tuldania min of meer onder druk. Nu hoeft dat niet meteen een probleem te zijn want het Esbeekse team kan snel schakelen. En na 16 minuten gebeurt het al, Tuldania scoort. Rein Hesselmans, vrij voor doel gespeeld door Pieter Abrahams laat zich het buitenkansje niet ontnemen en werkt feilloos af, 1-0.

De Teisterbanders laten zich niet ontmoedigen en zetten het initiatief voort. De ploeg is sterker en komt terecht op 1-1. Maar het is Tuldania dat nog voor de thee de leiding weer neemt. Jop Hesselmans verovert de bal op het middenveld en zijn voorzet wordt door Pieter Abrahams prima ingeschoten, 2-1.

Na de rust is het Tuldania dat de meeste en beste kansen krijgt. Maar ook Teisterbanders is erg gevaarlijk. Gelukkig keept doelman Jelle Verboven weer uitstekend. Jop Hesselmans speelt ook een sterke wedstrijd en hij is het ook die gaandeweg zorgt voor een redelijk veilige voorsprong. Wiebe Verboven speelt de bal diep en Jop schuift de bal keurig in de verre hoek, 3-1. De weerstand is niet gebroken maar oranje-zwart is in staat de solide voorsprong vast te houden en moet de deur eigenlijk op slot gooien. Maar ja, niet elke kans is een doelpunt natuurlijk. Uiteindelijk bereikt Tuldania met de wind in de rug verdiend de finale van de play-offs.

Komende zondag (16-06) om 12.00 uur begint de Oranjezondag. Dan gaat het Esbeekse oranje proberen om in de vierde klasse te blijven. In Chaam speelt Tuldania de beslissingswedstrijd tegen VV Molenschot. Zorg dat je er bij bent.