Op zondag 1 september, met Diessen kermis en een temperatuur van 32 graden, mocht RKDSV 1 het seizoen officieel starten met een derby, thuis tegen SVSOS 1. De zwart-witten hadden de wedstrijd anders voorgesteld, maar met een 1-1 stand ging iedereen na de wedstrijd van de Alsie naar de Gildeweide.

door Kevin Smetsers

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij de thuisploeg en trokken de bezoekers een compacte verdediging op. RKDSV probeerde via de flanken richting het doel van SVSOS te komen, Maar voorzetten van Sietse Verhoeven en Sam Linnemans vonden geen teamgenoot. SVSOS kwam er spaarzaam uit. Bij een diepe bal op de rechtsbuiten in de 31e minuut schatte de keeper van Diessen de bal verkeerd in en mocht de aanvaller van de Biest vrij doorlopen en scoren, 0-1. RKDSV ging nog meer aanvallen en de bezoekers hadden handen en voeten nodig om alles tegen te houden, het meeste op de juiste manier en soms met een overtreding. In de 35e minuut twee grote mogelijkheden voor Jurre de Kort, maar steeds zat er een blauw been tussen. Één minuut later werd dezelfde Jurre gevloerd in het 16 meter gebied, penalty. Raoul Iselin schoot deze binnen, 1-1. Met een voorzet op de lat en een kopbal net over, was de ruststand 1-1.

Na rust hetzelfde speelbeeld. RKDSV dat de aanval zocht en SVSOS die alles tegenhield. Met een aantal gevaarlijke voorzetten en scrimmages voor het doel, probeerde de thuisploeg de overwinning binnen te halen, maar het vizier stond nog niet scherp afgesteld. Naarmate we wedstrijd vorderde had de hitte op iedereen vat gekregen en werd het spel van RKDSV minder, en konden de bezoekers goed overeind blijven. Tot verdere kansen kwamen beide ploegen niet en zo bleef de stand 1-1.

Komende zondag 8 september spelen beide teams de tweede bekerwedstrijd. RKDSV gaat dan op bezoek bij Hoogeloon en SVSOS krijgt Casteren op bezoek.