Na een teleurstellend gelijkspel tegen buurgenoot SVSOS ging deze zondag RKDSV op bezoek bij Hoogeloon. De plaatselijke club uit Hoogeloon is het afgelopen jaar gedegradeerd en speelt nu weer in de 3e klasse. Maar hier had RKDSV deze zondagmiddag geen boodschap aan. Met passie en strijd werd er geknokt tot de laatste minuut. Na 90 minuten gaf scheidsrechter Mathon het eindsignaal bij een 1-1 eindstand.

RKDSV begon deze middag zeker niet te aanvallend. Tegen deze sterke 3e klasser werd niet gekozen om hoog druk te geven. Deze tactiek bleek ook de juiste te zijn. RKDSV kreeg vanaf het begin grip op het spel en dit resulteerde erin dat Jurre de Kort na 10 minuten op de 16 meterlijn werd neergehaald. Een mooie plek voor Raoul Iselin die de bal dan ook met de wreef de rechterhoek in liet gaan, 0-1. Raoul Iselin was ook betrokken bij een ander beslissend moment van de wedstrijd. Na ongeveer 40 minuten spelen kreeg hij de bal ingespeeld maar werd hierna door een stevige tackel meteen gevloerd door Hoogeloon\-speler Sjoerd de Laat. Scheidsrechter Mathon had De Laat ook al eerder in de wedstrijd geel gegeven, wat resulteerde in een rode kaart. Met 11 tegen 10 wilde RKDSV natuurlijk met de voorsprong de rust in gaan, maar dat ging toch even anders. Uit een corner kreeg verdediger Rick Michielse van vv Hoogeloon de bal op zijn heup en tot ieders verbazing rolde de bal het net in, 1-1.

Na de rust was er volop strijd. RKDSV kwam nog keer goed weg nadat Nino Beekmans de bal per ongeluk in de 16 meter tegen zijn arm kreeg. Gelukkig had de scheidsrechter dit niet gezien. Kjell de Kort probeerde het nog een keer met een balletje achter het standbeen, maar de grootste kans van de tweede helft was voor Raoul Iselin. Hij kreeg de bal van Sven Bastings in de diepte gespeeld en stuitte in eerste instantie op de grote keeper van Hoogeloon, in de rebound schoot hij de bal helaas over het doel.

Na ruim 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Mathon af en werd er met een goed gevoel terug gekeken op deze tweede bekerwedstrijd.

Komende zondag speelt RKDSV 1 om 14.30 uur op sportpark de Smeel haar derde bekerwedstrijd tegen Casteren 1.