Zondagmiddag 22 september. Vandaag staat de derby tussen RKDSV en EDN’56 op het programma. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spetterende voetbalmiddag: een heerlijk zonnetje, een prachtige voetbalmat en twee teams die elkaar door en door kennen. Ook de twee trainers, Kevin Smetsers van RKDSV en Christ van Dorst van EDN’56, zijn leeftijdgenoten en hebben al menig wedstrijd met elkaar uitgevochten. Maar wie deze middag naar sportpark de Alsie ging voor een spektakelstuk, kwam bedrogen uit.

door Aschwin Versteijnen

RKDSV begint de wedstrijd verzorgd en heeft meer balbezit maar echt grote kansen worden niet gecreëerd. Na ongeveer een kwartier voetballen neemt EDN’56 het initiatief over. Keeper Siem van Doormaal reageert enkele keren alert op de aanvallers van EDN’56 maar daar blijft het dan ook bij. De tweede helft lijkt een kopie te worden van de eerste. In het begin een beter RKDSV maar gedurende de wedstrijd EDN’56 wat steeds beter in het spel komt. Na 75 minuten lijkt EDN’56 toe te slaan maar een bal van Thijs van Oirschot wordt door Siem van Doormaal net voldoende getoucheerd waardoor de bal via de paal terug het veld in komt. Nadat de trainers de verschillende wisselspelers hebben ingebracht lijkt de wedstrijd uit te draaien op een 0-0 eindstand. Maar in de 87e minuut bij een voorzet van Bram van Gestel een miscommunicatie bij de centrale verdediger en keeper van EDN ’56, waardoor de bal net naast het doel lijkt te rollen, maar met zijn laatste krachten sprint Raoul Iselin naar de bal en glijdt de bal in een leeg doel. 1-0. Met nog enkele minuten te spelen probeert EDN’56 nog een gelijkspel uit de wacht te slepen maar na vijf minuten blessuretijd fluit de prima fluitende scheidsrechter van Knegsel de wedstijd tot een eind. Terwijl de spelers van EDN’56 teleurgesteld het veld aflopen beseffen de spelers van RKDSV dat ze gezwijnd hebben. De eerste drie punten zijn binnen… dat smaakt naar meer.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen ZSC uit Westerhoven op het programma.